#100

Ma:

 korán kelés -> vagyis későn fekvés ez persze relativ lényeg a lényeg hogy volt 3órám alvásra – nem sok
iskola -> abban a hiszemben mentem be a délelőtti előadásra, hogy GazdaságiTevékenységekEllenőrzése (már a neve is igen gáz) órám lesz, hát nem. Helyett Controlling volt aminek délután kellett volna lennie. Nos azzal a tantárgyal két dolog van:
1. rém unalmas
2. abszolute nem izgat
3. a tanárnak pont olyna hangja van hogy mi a hátsó 3-5 sorban állandóan bealszunk
4. olyan tipikus “be kéne járni, na de azért annyira nem” óra
Akkor több dolog van.

Lényeg, hogy elaludtam az első szünetig, aztán lejomoltam egy HVG -t a szomszéd padról.

Felcsapom – mit látok? Egy cikk arról, hogy a vézős közgázdiplomások bruttó 183 kezdőfizuval vágnak neki átlagosan az életnek. Háát fura – én ismerek pár diplomást, de aki nem saját céget csinált az ennyit életében nem kaszált egyszerre, a diplomájával is maximum valami asszisztens -ként vagy valamelyik bevásárlóközpont eladójaként kezdte – és ha nincs szerencséje ott is ragadt. Hát jó az élet szar.

Ám ott a következő cikk – nem másról mint a BLOG -okról. Remek – elmondja a cikk, hogy van általában 3alaptípus a politikai blog (nálunk annyira nem divik), a napló jellegú blog (ez van sok) és a szextörténet jellegű blog (ilyen is akad állitolag én még nem találtam de most már keresni fogom :))) ). Természetesen a napló jellegűből van a legtöbb és azt alapvetően két fajtára lehet osztani a fiu és a lány jellegűre.
Továbbá azt is megtudhatjuk, hogy a blog irást valami web-journaliszta előbb utobb egyetemen fogja oktatni (itt hangosan felröhögtem amit a tanár nem vett jo néven).
Engem az egésszel az zavar egyedül, hogy minek kell ezt elemezni, megmagyarázni nekem, hogy én miért és milyen fajta blog -ot írok? Miért kell áltudományos füstöt vonni egy hobbi – vagy szorakozási netán önkifejezés forma köré és főleg miért kell azt az érzetet kelteni bennem hogy én valami lelki roncs perverz állat vagyok mert net-naplót gyártok amikor a naplóírásnak nem ez a hagyománya? Miért kell megjegyezni hogy ez az USA -ban már irtó jo kis reklámerő? Miért kell véleményt alkotni azokról akik ezt olvassák (a cikk a valóvilág-show örület peremén tengődő kukkolásra vágyók táborát látja bennük nagyjából)? Miért nem lehet erről az egészről azt mondani hogy ez van kész pasz nézd meg tetszik-nem tetszik, csináld ne csináld.
Ez egyrészt azért zavar, mert nem hagynak békén hanem betuszkolnak egy dobozba amire az van irva hogy “fiu-jellegű-blog” és nem hihetem magamról, hogy én egyedi blogger vagyok, másrészt meg azért zavar, mert aki még nem kezdett bele de indittatást érez az lehet hogy már nem önmagáról gyárt blog-ot olyat amilyet ő akar hanem akaratlanul is valami irányelv felé fog tartani.
Mellette persze az is zavart, hogy egy blog témáju cikket a BLIKK -ben el tudok viselni (mert nem veszem komolyan) de a HVG ben kevésbé (ezért is zavart igazán az egész jelenség mert ezt a lapot komolyabban veszem).

Ezt mind nem tudtam volna meg ha délelőtt tartják a gazd.tev.el. órát mert akkor figyeltem volna a délután controlling -on meg bent se maradok mert délután mentem munka-jellegű ügyek után a belvárosba.

Ja és persze megnéztem az Apokalipszis Most rendezői változatot – legfontosabb információk:
202 perc hosszu (gyürük ura kb ugyanennyi de az mozgalmasabb)
viszont kurva jo kis film, ugy vietnami film hogy talán 10perc van benne összesen háborus meg lövöldözös jelenet.
Benne van a Top5VietnamWar moziban az fix.