#235

Történet mely megesett jóAnyámmal egész pontosan a mai napon:

Előzmény: van nekünk egy nyaralónk a Tisza tónál (innen sacc per kábé 150km a távolság és egy örökkévalóság az út még autóval is tekintve hogy olyan szar az útminőség). Abban töltötte a hosszú hétvégét az az asszony ki nekem életet adott és elhatározta, hogy ma a délután 3kor induló busszal fog hazatérni.

Cselekmény: ki is ballagott a drága a buszmegállóba, meg is érkezett a busz úgy ahogy pontosan. Fel is szál arra a buszra, közben felfigyel a beszélgetésre a buszvezető és néhány ember között a megállóban akik azt kifogásolják, hogyhát a buszon miért nincsen rajta az ő csemetéjük akinek most kéne jönnie az iskolából. A soför közli, hogy a megállóból ahol ő megállt mindenkit elhozott teszi ezt most is tehát elindul a kező faluig (8km) ahol aztán telefont kap (a sofőr). Kiderül, hogy a sofőr kicsit új az útvonalon és hát az igaz, hogy ahol megállt ott mindenkit elhozott, de 2faluval korábban konkrétan kihagyott egy megállót tehát nem állt meg. Tehát szorry kedves utasok de a busz most hátra arc … padlógáz vissza (20-25km) kölköket -persze hogy minden iskolás ott dekkol megszeppenve- összeszed, épségben leszállít. Aztán a most már 1órásra duzzadt késés okán padlógázzal neki az útnak, így sikerül a hátrányt a Népstadion (most má Stadionok) -hoz érve fél órásra faragni.

Summázás: nos ez egyrészről igy, hogy nem velem esett jót vigyorogtam. Aztán persze ha én lettem volna ott akármelyik megállóban menet közben valszeg egy herét magammal viszek abból a sofőrből.
Meg persze az is megfordul a kis fejemben, akkor most egy utasokat szállító (és értük felelősséggel tartozó) sofőr -akiről történetesen tudjuk hogy nem 100 as- közlekedési szabályokat megszegve faragta le azt a fél órát és kockáztatta utasai életét, vagy pedig valóban ennyivel képes gyorsabb lenni a távolsági busz szolgáltatás? Mert ha képesek gyorsabbak lenni, csak valami oknál fogva a valóban lehetséges menetidőre még ráhagynak egy bő félórát (mondjuk az időjárás kiszámíthatatlanságának bekalkulálására fogva) akkor miért késik így is majd mindegyik távolsági busz majd mindenhonnan 10-15percet még akkor is ha nincs rossz idő?