Májkroszoft Ápdét

Alapvetően én is tartom magam a mondáshoz: az szidja a windózt aki tud jobbat csinálni. DE azért nem bírom ki dühöngés nélkül mert ez történt (és nincs magyarázat csak tények vannak):
adott ugyebár szük kis lakom még szükebb kis hálózata (kerek 2db pc). Elhatároztam, hogy nekiveselkedek a frissítésnek mert már jóideje (gyakorlatilag soha) nem kaptak ilyet a masinák és azért nem árt, ha letöltök valamit mert még a végén túl gyors lesz a gép (az igazi ok meg az volt, hogy nem kezelték a rohadékok a vadiúj 200G -s winyót így kellettek azok a frissítések)
Ugyebár mindkét gépen adott az internet explorer de nincsenek használva mert büszke Opera felhasználó vagyok. Sőt az egyik gépen még tavaly meg is halt az IE a fene se tudja miért lényeg, hogy nem megy: ilyen-olyan hibával elpusztul ha kattintok az ikonjára. Szóval, gondoltam elkezdem a dolgot egyszerre a két gépen … mert akkor fele idő alatt megvan a móka …
hát nem
Elsőre ugyebár bejött, hogy a Windows Update csak IE -t hajlandó indítani mert más böngészőt nem fogad el. Ok bemásolom manuálisan Opera -ba az elérést (azon a gépen ahol az IE teljesen döglött a másikon hagyom had élje ki magát) … és itt jön a szopacs. A Microsost.com update részlege közli, hogy hát ő nem hajlandó Opera alatt futni csak IE jó neki. Még akkor se ha az Opera -t beállítom, hogy IE -ként azonosítsa magát. De nem baj mert a honlap felajánl egy linket ahol letölthetem az IE -t. Ok bazzeg letöltöm, hátha elég csak ráinstallálni a régire és attól megjavul. Kattintok a linkre ami elvisz a microsoft.com -on az IE saját öntömjénező részlegére ahol aztán van egy link amire ha kattintok akkor letöltés történik. Kattintok. Az történik, hogy visszairányít az update.microsoft.com -ra ami ugye persze nem fut ha nem IE -vel nézem és ami a külön röhely, hogy dettó az előző hibaüzenetet kapom alul ugyanazzal a linkkel, hogy töltsem le az IE -t. Gondolom az egyszerűbb felhasználók (nem feltétlenül kötném ezt most hajszínhez) el is vannak ezzel az ördögi körrel egy darabig de én nem én kitörni vágyom: kis keresgélés után rájövök, hogy van alternatív letöltési link ami még működik is. IE feltelepül minden 100as. (hiszem én)
A két gép tök egyformán kapta eddig a frissítést (gyakorlatilag semmit) szóval ELVILEG tök ugyanúgy kell lefutnia a két dolognak. Hát nem. Elsőre magát az update programot firssíti a windows … majd újraindítok. Aztán kidob egy bazinagy listát, hogy milyen biztonsági frissítések hiányoznak (ez a lista valahogy máris különbözik az egyik gépnél lényegesen kevesebb elemet tartalmaz). Aztán megint újraindítanak. Ekkor az egyik gép már a service pack oknál tart míg a másiknál csak most jön fel az a lista amivel kevesebb volt az előbb (hogy mireföl bontotta ketté azt ne kérdezd). Ok feltelpül a service pack1 és most jött a kedvenc pillanatom, a gép közli, hogy hát az update szoftverem nem a legfrissebb. Én persze szemfüles vagyok és felkiáltok: ‘mi van bazzeg ezzel kezdted ezt már frissítetted’. Nem baj frissíti magát és máris vidáman folytatja a telepítgetést … azóta is rakják magukat fel szépen, iszonyú kiváncsi vagyok, hogy mennyivel fog megnőni a rendszersebességem és csökkenni a rendszer winyón a szabad hely (vagy fordítva :) )
Ja azt már meg se említem, hogy a két gép ugyanazon a router -en keresztül megy ki a netre DE az egyik kb 2x olyan gyorsan tölti le az update file -okat mint a másik … (hogy miért, ne kérdezd nem tudom)