Vonatozzál!

Vonatozzál!
Igazából siralmas, hogy ha vonatozni akarok akár csak EU -ban akkor a neten én azt meg nem tervezem magamnak könnyen gyorsan egyszerűen az fix. Pedig a nagy közös adatbázis létezik csak nem adják ide neked meg nekem, hogy játszál vele. Mert mi van, ha én kitalálom, hogy felvet a pénz, holnap felpattanok valamire a keletiben és 2hétig vonatozok ide-oda Európában. Na akkor megszoptam.
Bár nagy meglepetésemre az ELVIRA kezeli a külföldi dolgokat, tehát jelen esetben kidob ötleteket Budapestről induló utazásomhoz, sőt még ha Frankfurtot veszem célpontnak akkor még belém is köt, hogy akkor melyik Frankfurtra is gondol fiatalember?
DE és ez a DE tényleg durca. Ha már megérkeztem Frankfurtba és mennék Amszterdam -ba akkor csá csumi csá, megkapom a Frankfurt-Békéscsaba-Ambrózfalva útvonalat … háthat tényleg én basztam el :))) Az meg külön móka, hogy az ilyen kérdésre, hogy Budapest-Moszkva képes kiköpni a részletezésnél ezt: Budapest-Záhony-Moszkva. Azért az alatt a 37óra alatt amit elvileg a vagonban töltök csak van még valami hely ami mellett elrobogunk.

Ennél egy fokkal kraftosabb a DB honlapja, ők már szemrebbenés nélkül képesek két külföldi várost összekötni, akkor is ha az útvonal nem érinti Németországot. Hát igen azért abbban a dojcs precizitásban van valami.

Árakra való utalásban is nyert a DB -bár ők sem nagyistenek ezügyben de azért a Németországból startoló vonatokra azért tudnak mondani valamit. Végülis amikor Frankfurtban vettem jegyet Londonig akkor is megmondta Günter, hogy ad vonatot (külön kalkulálva bringavagonnal – de ezt most meg se mertem nézni) egészen az Északi Tengerig valami közeli kompcsatlakozással de angol vonatot nem tud, bár feltételezi hogy a kompoknak van odaát csatlakozása (és tényleg volt). Az más dolog, hogy elhagyva a német határt, a DB gyönyörűen megtervezett útvonala ugrott mert már a belgák is csak azt kérdezték merre akarok menni és feldobtak az első vonatra, nem pöcsöltek bringavagonnal (vagy lazák, vagy náluk minden vonat bringás-vonat mert az a nemnormális akinek nincs bringája – de ez már másik témakör)

Azt mondjuk le se tudtam ellenőrizni, hogy az alábbi keresőkből nyert adatok mennyire pontosak, és tényleg megkaptam e az összes információt …

Buszra ilyesmit már nem is merek nézni, pedig tök jó lenne egy ilyen nagy keresőmotoros móka, lenne külön tűúrázós menüje, beleirogatnám, hogy Budapet-Vien-Frankfurt-Paris-Rome-Venice-Villach-Vien-Budapest 8nap alatt vagy pedig Xvárosokban 1-2 napot Yvárosokban csak 1-1 éjszakát szándékozok eltölteni és kiköpné, hogy ezt busszal így (igazából a busz nem izgat), vonattal úgy, lehet megtenni, olcsó szállások itt meg itt … az jegy kb ennyi és ennyi … erre még gyúrni kell :))))