a bolt

Hofi mondta régen:
Régen ki volt írva az üzletre, hogy ‘Schwartz’ és bent volt a hús.
Ma ki van írva, hogy ‘Hús’ és bent van a Schwartz bácsi.

Jó az, ha nem márkák hanem boltok vannak, mind picit vagy közepes, egyedi és igen, van abban valami, hogy az ember rendszeresen végigjárta – mert csak végigjárta – a megfelelő boltokat a városban, de legalább a két körúton, ha valmait keresett és utána ha megtalálta a megfelelő boltot akkor utána oda járt egy jó ideig. Mert az volt A JÓ bolt. Lehet ki ezt szerette, ki azt, de mindenkinek megvolt a boltja adott témakörben, amit még szívesen ajánlott is. Ha másért nem mert az eladók az adott cikk szakavatott ismerői. Ma ilyen már nemigen van, nyílik egy bolt 3hónap múlva fodrász van a helyén 2év múlva hentes. Nem ver gyökeret semmilyen jó üzlet, talán csak pár étterem, de üzlet nem.
Pár hónapja oroszról hazafelé a Deákon pont nem volt villamos, gondoltam átsétálok az Astoriára és ha villamos jön előbb akkor arra, ha busz akkor arra szálok előbb. Menet közben a régi Broadway és a Pizza Hut között lévő Alexandra könyvesboltról meglepve vettem észre, hogy nyitva van még 21:00 ig. Hoppácska, ez olyan dolog amiért az én könyvesboltom lehetne, mert a többi nincs nyitva. Másnak ez nem nagy szó mert úgyis odaér időben vagy elmegy hétvégén, de nekem fekszik az éjszakai elérhetőség ők ebben különböznek.
Ma különösen jól jött volna egy ‘én boltom’ snowboard kötések kapcsán. Végigjártam 6-7 boltot ebből összesen 1 olyan volt ahol volt ember aki értett hozzá és többet tudott mondani mint ami a dolog dobozán rajta van ráadásul még raktárkészlet is volt ilyen-olyan meg amolyanból is. Ott meg -nyilván nem véletlenül- meglehetősen komoly forgalom volt, tehát megint info hiányban szenvedek de legalább már picit tudom mit akarok.

Minden vélemény számít!