board kötést milyet

Sikerült lenullázni a régi racsnis kötést a deszkámon – nemigen javítható és nem is igen akarnám a szart halmozni. Inkább egy újabban gondolkozom. A step-in nem vonz nem vagyok meggyőzhető hogy az jó dolog. Nem is akarok feltétlenül bakancsot is venni – pláne nem idén. Tehát marad a régi racsnis fajta kötés (amit azért macerásnak tartok) és elszármazottjai (tudom hogy az “teljesen máááás” de nem fogadom el): a flow, a APO és amivel most találkoztam az SP meg a ki tudja még mi.
Kis felderítést végeztem és erre jutottam, amivel nem vagyok beljebb a választás terén:
A Flow ugye (főleg az újabbak) – a két pánt racsnis és valami módon össze van fűzve, a hátlap lehajtható és egy bajonettes-fémhuzalos megoldással van ellátva. Tehát a pántokat egyszer beállítod (max néha állítgatsz nap közben ha kilazul, vagy éppen szorííccsa) és utána csak a hátlapot le-fel hatjva tudsz bele lépni. Felmerül, hogy ha a két pánt össze van kötve, és rá van feszítve a cipődre nincs-e mindig benne egy kis feszültség amitől valahol nem fog valahol meg túlságosan … vagy éppen pont ezért tuszkolni kell belépésnél? Hát ez szerintem mindenkinek a maga kínja.
Az APO az kb flow csak nincs összekötve a két pánt – van aki a lentit egészen előre hajtva hordja a cipő orrára, van olyan is ahol a lenti pánt már így is van kialakítva. Nekem, hogy nincs öszekötve a két pánt szimpatikusabb mert ugye nincs a fent leírt feszültség kéréds, viszont felmerül, hogy ha belelépek akkor nem rugom-e odébb az alsó pántot ami aztán nem a megfelelő helyre feszül tehát megint babrálni kell vele csatoláskor. Nincs olyan, hogy belépek és husssssss
Az SP meg szerintem APO volt (az eladó nem volt feltétlenül a helyzet magaslatán) annyi a különbség, hogy a pántok nem voltak racsinsak, hanem a lenti az konkrétan csavaros, a fenti az állítható de macerásan … és egy bajonettel lazítható és visszakeményíthető kilépés idejére … ami nekem nem tetszett mert nekem napközben többször kell utánállítani a kötésemen … így szoktam meg.
Ja és persze van a Dechatlonban az a bajonettes-kampos-racsnis megoldás amiben én nem hiszek … mert szerintem nem lesz elég stabil és könnyen ki lehet oldani menet közben ha beleakad valami mélyhóba az ember lába vagy ágakba vagy akármibe …

Szóval arra hajlok, hogy nekem valami APO szerű kéne, tehát két racsnis különálló pánt, majd én beálltgatom ahogy én szeretem, normális pánt nem orrpánt, hátul meg huzalos-bajonettes hátlap belépéshez DE olyan aminek a dőlésszöge állítható.
Az egészet hozzuk ki mondjuk 30k forintból és legyen kompatibilis a jelenlegi cipőmmel ami egy régi fajta kicsi orrú (nem olyna bumszli mint az új bakancsok) Flow baki, de legyen kompatibilis az új cipőmmel is amit majd jövőre veszek tervek szerint.

Ja és nem bánnám ha magasító nélkül elférni a lapomon mert azt meg tökre szeretem és nem akarom cserélni akkor se ha már az se mai gyerek.

“dream a little dream … “

Minden vélemény számít!