minta nyúl …

(kötekvőknek: a cím szóvicc)

Ez mosz hosszú lesz, vedd elő a kedvenc kakódat a kedven kroászonoddal ;)
Szóval mint tudjuk (ugye?) még októberben összelúzerkedtem egy balesetet. Nekem volt elsőbbségem de ez nyilván senkit se érdekel :) Btw a motor szépen épül vissza eredetinél is fajább formájába, de erről majd egy másik posztban.
Szóval volt egy zakóm. Nem volt utána igazi a térdem; nem kosaraztam gyakorlatilag azóta semmit, és végülis a téli snowboardozás egyértelművé tette, hogy ez nem maradhat így tovább.
Először is elmentem egy gyógytornászhoz, aki egyébként hatalmas arc – valószínűleg jövőre vele fogom kipróbálni az ejtőernyőzést … bár ez jelenleg elég hülyén hangzik tőlem.
Szóval gyógytornászom: Edina azt találta mondani, hogy hát igen ez azért nem egészen pöpec – fáradjak el egy orvoshoz, ajánlott is egyett (ez egy ilyen maffia – jól dolgoznak és -egymás- ajánlás útján terjednek, én is rettentő elégedett vagyok ezért is linkelek ész nélkül). Szóval felvettem a kapcsolatot Erdélyi doktorral.
Aki rendel a fenti linken lévő magánrendelésen is meg valahol máshol is ahol azt a TB finanszírozza. Én vagány voltam, elmentem a magánrendelésre mert közel van és mert hamarabb jutottam be. A doktor kis rángatás meg hümmögés után közölte, hogy ez hátsó keresztszalag de azért egy röntgen nem ártana -amit helyben el is végzett- meg egy MRI -amit nem-. Majd kiállította a számlát :)
Ezután kis telefonommal felhívtam a Kavics utcai MRI -t – ahol nagyon érdekes dolgot kellett megtanulnom:
a TB egy ismeretlen logika szerint naponta csak X db vizsgálatot engedélyez -vagyis finanszíroz- függetlenül a vizsgálat okától. Tehát ha példának okáért Saimonsais csak úgy odatelefonál, hogy akkor nekem kéne mert az orvos felírta, akkor azt a választ kapom, hogy hát persze van is időpont: június közepére (márciusban). Megfogalmazódik az emberben a költői kérdés: “he?”
Aztán felteszi a másodikat ami eszébe jut és utólag joly-jokernek bizonyul: “és ha önfinanszíroznám?” … ja akkor lehet jönni jövő kedden. Vázzeg akkor fh@szért fizetek TB -t? Mind1. Lényeg, hogy szegény EÜ alkalmazott nem tehet arról, hogy egy fhos rendszerben dolgozik. MRI kész, számla kiállítva. Eredménnyel vissza, diagnózis változatlan műtéti előjegyzésben megállapodunk. Számla kiállítva :)
Kell hozzá még pár bagatell dolog, úgymint: vér-vizelet labor, EKG, friss tüdőszűrős papíros aztán irány Tata
Na megyek gyomron szúrom magam …

Minden vélemény számít!