nagykorú-e vagy

Nem is tudom milyen film kapcsán ugrott be, hogy utána járjak a filmekből ‘közismert’ ténynek: az álmok földjön Omerikában 21év a nagykorúsági limit. Hát lófaszt :) lássuk csak a számokat:
Nagykorúvá válás (vállalhatsz gyereket, önrendelkezhetsz, aszem minden esetben a szavazati joggal is párosul – de ennek nem néztem utána, meg a jogsival való összefüggést se néztem stb):
Magyarland (18) / USA (14-18-19-21 állama válogatja)

Vád alá helyezhetőségi limit (tehát a kor ami felett -egy bár kiskorú egyén- a törvény előtt vonható felelősségre a tetteiért):
Magyarland (14) / USA (6-12 államtól függő, a szövetségi limit: 10)

Legálisan ihatsz alkoholt:
Magyarland (18) / USA (21)
Vicces, hogy nálunk csak a vásárlás van tiltva, kint néhol a fogyasztás is: tehát itthon egy részeg 16éves nem bűn, ha már benne van a pia nincs mit csinálni, kint meg felelősségre vonható – kérdés mennyire veszik szigorúan. Plusz azért az a 21 se 21 mert van ahol a fogyasztás, vagy a családi környezetben történő ivás, vagy gyengébb alkoholok fogyasztása engedett – tehát ha 18 évesen apu ad egy üveg sört az ok.

De azért szerintem ebben mi megfontoltabbak vagyunk, szerintem ha a büntetés limit nagyon alacsony de a tiltási limit nagyon magas és erős akkor az több feszültséggel jár … pláne, ha azt vesszük alapul, hogy bármelyik csöves vesz neked egy rekesz sört ha kap belőle 2üveggel. (ez kint se lehet másként) Meg mondjuk ha már illegálban szerzed akkor valószínűleg egy spanglit kb ugyananny energia beszerezni mint egy üveg vodkát …

Forrás:
http://en.wikipedia.org/wiki/Age_of_criminal_responsibility
http://en.wikipedia.org/wiki/Legal_drinking_age
http://en.wikipedia.org/wiki/Age_of_majority

Minden vélemény számít!