Rozsdás back in town

Mint tudjuk Rozsdás rosszul volt. Volt biztosítózás, fizettek valamennyit – májusra vázzeg, egész télen az eljárásra vártunk. De május elején volt kárszakértés nem sokkal később kis alku után fizetés is. Végülis elégedett voltam. Májusban még ahentes-üzemlátogatás előtt jól szétszedtük. AB -val. Mebizonyosodtunk, hogy a váznak kutya baja, hát akkor nekimentünk kazánlakkal, hogy majd milyen faján lefújjuk azt. (note to self: a kazánlakk nem vázfény hülyegyerek!)
Szóval került egy fényező srác aki ráment szinterrel meg rendes festékkel a vázra.
Aztán amíg én fetrengtem ő összerakta (respect).
Időközben ugye beszereztünk olyan alkatrészeket amik tönkrementek, vagy cserére érettek amúgy is. Első villa, villatartó, műszerek, kormány-konzolok stb. Sok kis szar apróság de ugye utána menni, megvenni, rájönni, hogy fél centivel odébb van az akármilyen lyuk, vagy mégse kell, vagy várod a szállítást mert pl. villahídat csak dojcslándból sikerült szerezni eBay -on.

Atán amikor már vonszoltam magamat és a gép már elég jól festett – akkor látni véltük, hogy mégiscsak ferde az a váz (Atilllla ‘ázzeg). Tehát szétszedtük. és jött az okosítás:
mert ugye ungaréze az nem úgy van ám, hogy te csak úgy vázat cserélsz a motorodban … mert annak a váznak igazoltnak kell lennie értsd: márkakereskedő adta el neked számlával. (30éves motorhoz ez minden sarkon van ám). Bontott váz nem pálya, vagy iszonyat macerás. Mivel ugye a vásárláskor az eredetvizsga alkalmával készült fénykép a vázszámról annak nem megléte esetén (ha eszembe jutna venni egy másik vázat és jól kiflexelni a számát) irgum-burgum lehetséges. Létezik még ugye az a teljesen illegális módszer, hogy az ember fogja a régi vázát, kivágja belőle a vázszámot flexel szerez egy másik vázat ami tuti abból is kivágja a számot és bevarratja egy ügyes kezü CO -meseterrel a jó számot, aztán lakkoz rajta egyet. Ez kb észrevehetetlen megoldás amíg ki nem veszed az első villát az én esetemben mert nekem a stucninál van … viszont ez illegális tehát természetesen elvetettük ]:)
Szóval elkerült a váz egy lakatos gyerekhez, hogy öregem, mondj már valamit mit lehet csinálni. Ő mért, osztott szorzott és közölte, hogy semmit se kell csinálni ez a váz perfekt, a szemünk csal illetve a váz természetesen asszimetrikus, a rajta lógó 30éves alkatrészek meg tovább torzítják a képet. Gyász – elment ezzel másfél hónap minimum.
Mindegy.
Gép összerak. Nem indul, vagyis indul, de csak 3 hengerrel. “neba … deba” tényleg nem indul, pedig első összerakásnál röffent. Egy hét fosolás a gyujtás – benzinellátás – levegőellátás triumvirátusban míg röffen a gép ahogy kell.
Még pöti szívás volt még apróságokkal – úgymint, hátsó tengely szorulása, fékfolyadéktartály csavar nem lazulása stb …
De a LÉNYEG: kb 3hete lábon van a gépsárkány!
El kell még vinni, majd okos emberhez, hogy a gyújtás meg az adagolás rendesen be legyen állítva, meg még van pár móka de a lényeg, hogy megyen a gép ….

Kb ennyi – azóta már van benne kb 300km és szaporodik :)))

Minden vélemény számít!