Szifon day n

Most már elmúlt az az idő, hogy a testhezállóságáról áradozzak, mert olyan jó amilyen és kész …
Most az jön, hogy milyen programok maradtak meg a telón. Persze ha programokról beszélek akkor nem hosszas internetet történő kutakodás nyomán valahogy letöltött warezról van szó, amit aztán órákon át hekkelni kellett míg rágyógyítottam a telefonra aztán vagy fagy vagy nem fagy és senki se érti, hogy a szomszéd srácnak miért nem megy amikor nekem megy … ó nem. AppStore program a telefonon, kategóriákra vagy keresőszóra keresés után install gomb megnyomása, letölt (ha túl nagy akkor szól, hogy ezt nem javasolja 3G -n keresztül tölteni menjek oda ahol van WiFi) és megy. Mindig megy! Eddig kipróbáltam vagy 100progit és egyetlen egy ami csak egyszer működött és azóta nem megy rendesen. Szóval elég jó az arány.

Tehát ami felkerült a telefonra és meg is maradt rajta:

– HUF vs. minden más deviza árfolyam figyelő ami igaz, hogy MNB -s árfolyamot néz de az irányokat jól mutatja. Sajna a benne lévő Stock nem komázza a devizát általában, pláne nem a HUF ellenében lévő párokat.

– GoodReader nevü kütyü ami kb mindent olvas, és ha be van kapcsolva akkor kis webszervert futtat a telefonon tehát IP címen tudok fileokat fel- és letölteni.

– moziműsor figyelő – kifejezetten madzsare, mindig up to date, köpi a mozikat, premiereket, vetítési időpontokat szerintem a port.hu valamilyen feedjét eszi.

– TV műsor figyelő – egy tökös TV újság. Nem még nincs TV -m de ha lesz ez marad. Szól ha kezdődik a bejelölt film, vagy sorozat, miegymás

– SleepCyle – ez jópofa: éjjel töltés közben az ágyadra teszed és a teló gyroszkópja figyeli az ágy mozgását a teló ebből kiszaszerolja, hogy az alvási ciklusod melyik fázisában vagy és a beállított időpontohoz képest ennek megfelelően kelt fel finoman. Egy hete eddig bevált.

– iDict – kb minden a mindenbe szótár. Egy az egyben használja a google szótárat szerintem. Nekem az alap orosz kérdéseimet bőven lefedi.

– GPS Box egy GPS progi egy ideig versengett a GPS motionX -el de aztán ez utóbbi nyert. De még néha azért ránézek, hogy mittud.



– Flight – bárhonnan-bárhova-bármikor dobja a repülőjáratokat, hozzá a menetrendet, késik/időben van, stb.

– DB Navigator – a Deutsche Bahn féle adatbázist használva, teljes Európa vonatmenetrendet tud. Plusz útvonalat kalkulál. Én egyébként is ezt szoktam használni a magyar helyett mert kezesebb, szóval fröcsi na.

– Snow Report – Világ hójelentés sípályákról – hóvastagsággal (mennyi esett az elmúlt időben) webcam képpel, stb.

– Snow Report North Face – ugyanat mint az előző csak ez North Face (és ez az ami még mindig nem működik)

– Speedometer – remélem nem eszik annyit mint a navigációs programok, ez csak a sebesség jellegű adatokat közli veled egy adott session alatt.

– Flashlight – be lehet állítani hogy a képernyő milyen színnel (RGB skálával) világítson, több profilt tud. Nekem k. hasznos mert én a telefonommal járok be a hálóba miután kikapcsoltam mindent a lakásban mert a villanykapcsolók nem mindig esnek útba.

– WordPress – elvileg ide tudok majd vele blogolni, azért hagytam utoljára mert ezt még nem próbáltam ki eléggé. Így lehet, hogy meg fog bukni.

Fentiek mind mindg ingyenes programok, némelyike szolidan reklámoz de elviselhető mértékben és ettől a szolgáltatás még korlátlanul működik. Alábbiakért pénzt adtam:

– ToodleDoo – az ami a neve. Nekem nincs webes accountom hozzá és nem is szándékozok gyártani egyet, de a telón így is tökéletesen mappákba rendezetten, adott esetben figyelmeztetővel ellátva tagelve, csillagozva, priorizálva, határidő szerint rendezve gyűjti a feladataimat – én mondom meg, hogy melyekeről figyelmeztessen és mikor. Ilyet nem találtam ingyeneseben ami pont olyan lenne amilyet én akartam, szóval kifizettem érte azt a 2.5 EUR -t

– GPS MotionX – nem egy geochaching cucc de majdnem. Haszánja a googlemaps -et és van saját térképe is az erdőkről is. Pl a pilist egész jól ismeri, erdei utakat nem de erdészeti műutakat igen. Magasságvonalakkal stb. Plusz le lehet vele előre tölteni egy kijelölt terület térképét megadott részletességgel amit külön el lehet vele mentetni ilyenkor nyilván nem tart fel online kapcsolatot ha meg akarod tudni hol vagy. Trackel – amihez képeket lehet fotózni, a tracket szépen át lehet menteni Google Maps -ba. Köpi az átlagsebességet, csúcssebességet, pillanatnyi sebességet, megtett utat – kb mindent ami csak kellhet. Egyetlen baj, hogy az akksi nem bírja túl sokáig. Kb 2óra alatt megevett 50% -ot amin valószínűleg a BT és egyebek kikapcsolásával se igen tudnék sokat javítani. Szintén 2.5 EUR

Nyilván fenti szolgáltatások jelentős részét ki lehet bogarászni a netről böngészővel is, de nem olyan gyorsan és kényelmesen ekkora kijelzőre konvertálva. A navigácós meg utazós programok meg olyanok, hogy kb évente max egyszer van rá szükséged de akkor viszont embert ölnél, hogy tudajd hol a repülőd / vonatod szóval jó az ha van – elfér. Szóval baba na.

Ja és persze a játékok:
Ezek nyilván pörögnek, most 12van fent ebből 6 valóban kedvencem lett, van amőba, egy területfoglalós amit annakidején általánosban kockás papíron játszottam, egy bombázós repülőgépes (iBombe), egy autó-parkoló menedzser (ValetHero) amit nagyon nagyon imádok, rubik kockás, Call of Duty (a zombis pálya tökéletesen rajta van), snowboardos, bázisugrós, műrepülős, kb mindenféle. Ezek nyilván folyamatosan pörögnek és váltják egymást, ha már a végére értem, bár az igazi kedvenceket megéri megtartani, mert folyamatosan jönnek az újabb pályák update keretében.

Ja igen mert az AppStore folyamatosan figyeli, melyik letöltött programodhoz jött update és ha jön akkor szól, ha szól akkor egy kattintással töltheted is.

Minden vélemény számít!