ilyen is van

Tegnap délután hirtelen ötlettől vezérelve elhatároztam, hogy zsírt égetek. Vagyis zsír az nincs mert én a ‘vékony mint cérna’ IT -s fajtából vagyok nem a … khm … szóval nem a másik véglet, de akkor is bringáznom kell és azt kint kell a szabadban … mert most az kell és nem a város …

Szóval bringára fel, könnyed délutáni karikázás ki Szentendrére aztán meglássuk. Hamar kint voltam gyors ötlettől vezérelve kitaláltam akkor irány Lajosforrás úgyis ott veszítettem el a hátsólámpám egy részét 2-3 hete hátha még ottvan (elvetélt egy ötlet de azért hátha … persze nem volt ott).

Na lényeg, hogy ilyenkor mikor az ember kaptat fel valami meredek hegyi úton mindig elgondolkozik, hogyha egyszer felér akkor először is jól tökönrugja saját magát a hülye hegyrebringázós ötleteiért, aztán hazagurul és bedobja az egész bicót a szemétbe, mert faszkivan … Persze mikor fenntvagy akkor meg olyan kurva büszke vagy magadra, hogy az egészet elfelejted.

Ilyenkor hétköznap a kutya nem jár fel a Lajosforráshoz vezető kis egysávos utacskán az elvetemült fajtámbélin kívül, szóval nem igazán figyeltem, hogy mi van körülöttem meg szólt a zene is a fülemben. Idővel észrevettem, hogy mögöttem egy verda bandukol felfelé gyökkettővel mert leelőzni nem tud, persze félrehúzódtam. Láttam is, hogy nagy izgatott diskurzus van a járgányban, gondoltam, na ha felértem akkor majd le lesz ordítva a fejem, hogy én hülye barom faszért bringázok az autók előtt meg különbenis. Na felérek – lelkemben szétárad a már korábban emlegetett eufória amit csak kicsit árnyékol be, hogy srácok már támasztják a verdát és nagyon sasolnak … megyek a kúthoz várom a leugatást … nem kell sokat várnom egyik arc gagyok valamit, nem hallom mi az gyorsan zene kivesz, kérdezek, hogy ‘tessék?’ mire a srác:
-király vagy! – és elismerően bólogat hozzá.

Na ez nagyon kellett a lelkemnek, tényleg tök jó volt … ilyenkor mindig visszanyerem az emberiségbe és legfőképpen honfitársaimba vetett hitemet. (amit aztán, erősen próbára fog tenni az a másik 10 negatív élmény míg hazaérek de akkor az ott nem számított …)