árrés

Almdudler – osztrák nemzeti üditő :) Amikor kint kavirnyáztunk 2007 ben akkor emlékeim szerint 0.8EUR volt a 1.5 vagy 2 literes palack.

Huuu nagyon rákattantunk, finom is, tele is lehet tőle fingani a sátrat nem kicsit. Még haza is hoztunk pár 6os pakkal.
Tegnap beszédülök a MOM Parkba, ahol a kedvenc zöldségesem (aki egyébként alapból se olcsó) is vagyon, szóval benéztem. Ott mindig érdemes körülsandítani, mert vannak ilyen ‘import’ cuccai ami nem nagy szám de olyan jóleső dolog. Dr Pepper -t is ott találtam jópár hete AndrewBoy -nak tök véletlenül.

Hát mit látok a legfelső polcon: 2literes Almdudleres palack, rajta cetli: 550. Azanyád – na jó egyszer kibírjuk nosztalgiából veszek. Hozzácsapatom a 4banán 4kiwi 800HUF (mondom: nem olcsó a hely) számlához, mondja is a csaj, hogy akkor 1900 lesz. Én általában nem matekozok fizetéskor, párszáz forintokkal szerintem rendszeresen átvernek de leszarom, k. anyukád ha neked ez a jó én nem vagyok hajlandó felpörögni ezen, nade ez azért szemet szúrt. Fel is tettem a kérdést: “hogymi? Dehát ott izé hogyismondjam csak öccá-meg-egy-darab van írva”. Laza válasz: ja igen, literje annyi.
Bocs.
Azért megvettem mert az Almdudler az Almdudler, nade 200% árréssel nem fogom kartonnal hazahordani az tutifix. Bammeg és gyorsan is fogy :(
Egyébként meg nem hiszem el: az üveg amit vettem szeptemberig eláll, kisétálok egy kisbusszal az első Aldiba/Lidlbe/Billába telerakom ilyesmivel bejövök vele – 400km fuvar MAX! Egy délelőtt megvan. Ne mondjuk már, hogy egy palackra rá kell verni uszkve 600 forintos árrést. Basszus az egy hatos pakkon mennyi is, és mennyi cucc volt a kisbuszban? Szerintem kisebb haszonnal jobban elterjedne és nagyobb forgalom lenne … persze lehet én tévedek és a MOM -ban akkor a honvágyban szenvedő osztrák ember koncentráció, hogy így éri meg bőven mert 3x fordul a busz hetente …