mobilszolgáltatás 2006 – bázze

beújítottam ezt a kis drágaszágot:




– jó mert Siemens (és mi szeressük aztat)
– jó mert -állítólag- ütés, por, meg vízálló (és mi ugyebár üssük, porozzuk meg vizezzük)
– jó mert nekem tetszik és kész pasz (meg nem is volt bűn drága)

Itt jön a lényeg: az istennek se bírtam összeimádkozni a frissen vásárolt GYÁRI USB -s adatkábelével. Ok, nem az első eset ugyebár, bár ezt már önmagában fel nem fogom, hogy miért nem lehet olyan telefon-szoftvert csinálni amit csak ugy pikk pakk rádugok és felismeri. Ha az mp3 lejátszómat felismeri francért nem ismer fel egy telefont. Lenne benne könytárrendszerben szépen mindenféle file (zene, kép, hang, animáció, telefonkönyv akármi) és kész. Nem. Nem így van. Na egy nap után feladtam, pöcsöl a franc vele viszem vissza.
Én kis naív nem pont abba az üzletbe vittem, ahol vettem hanem az elsőbe ami útbaesett. Érted, hát mégiscsak egy cég, meg ilyenek. Elsírom a gondom a szervizesnek, erre közli, hogy ő ezzel nem tud foglalkozni mert nincs hozzá szoftvere.
Elsőre az volt bennem, hogy ‘mid nincs kisfiam? adjak szoftvert is itt van a táskámban bazzeg!’ De aztán beugrott, hogy ez itt még mindig Magyarország tehát:
– ha leugatom a fejét akkor se csinál semmit
– lehet tényleg nincs szoftvere
– lehet csak lusta állat hátramenni és baszakodni ezzel zárás előtt 30perccel
de akármelyik eshetőség is áll fenn, nekem ma senki se csinálja meg vagy cseréli ki az adatkáblemet. Szóval csak annyit mondtam, hogy ‘ühüm köszi szépen, na csá’
Világos, országos telefonszolgáltató vagyok, a palettán van a készülék már egy ideje, de adott szervíz nem tud hozzányulni, rossz esetben hozzá tudna de van annyira lazaság a rendszerben, hogy csak ilyen barom dumákkal is elküldhet a francba, hogy ‘nincs hozzá szoftver’. Tehát menjek el a világ végére ahol vettem (mert akkor éppen csak ott lehetett kapni a készüléket is amit annó szintén nem tudott megmondani a többi bolt tutira, hogy melyik másikban lehet kapni mert idézem ‘nincs kapcsolatunk a központtal’ …) álljak sorba és talán lesz valami. Na kösszépen …